żywienie DROBIU

Drób przyzagrodowy


przyzagrodowy-mini

Chów drobiu w małych stadach, czyli tzw. chów przyzagrodowy ma w Polsce bardzo długą tradycję i prowadzony jest nadal w wielu gospodarstwach wiejskich oraz na działkach przydomowych. W chowie przyzagrodowym ptaki mają możliwość korzystania z podwórek wiejskich, sadów, ogrodów, łąk, ściernisk oraz nieużytków. Zapewnia to im swobodę ruchu, dostęp do naturalnych żerowisk, świeżego powietrza i promieniowania słonecznego. Dlatego jaja i mięso tzw. wiejskie uchodzą powszechnie w opinii konsumentów za smaczniejsze i zdrowsze, niż wyprodukowane w warunkach chowu fermowego.

Linia pełnoporcjowych pasz gospodarskich Wytwórni Pasz PIAST powstała w oparciu o wysokiej jakości surowce wysokobiałkowe oraz zboża pochodzenia krajowego. Każda pasza ma w swoim składzie optymalne poziomy witamin oraz makro i mikroelementów, co zapewnia prawidłowy rozwój, wzrost
i produktywność zwierząt. Program żywienia drobiu przydomowego pozwala na prowadzenie uproszczonego dwufazowego tuczu brojlerów kurzych, indyków, kaczek i gęsi oraz odchowu młodych niosek. Dla kur w okresie nieśności zalecamy skarmianie jednego rodzaju mieszanek pełnoporcjowej Nioska G.


Wartość pokarmowa mieszanek paszowych pełnoporcjowych i uzupełniających dla drobiu w chowie przyzagrodowym - dostępna u doradcy żywieniowego.

Oferta handlowa mieszanek pełnoporcjowych i uzupełniających dla drobiu przyzagrodowego